HACCP / IFS

HACCP

HACCP ή Ανάλυση κινδύνων και τα κρίσιμα σημεία ελέγχου είναι μια συστηματική προληπτική προσέγγιση στην αναγνώριση, εκτίμηση και τον έλεγχο της ασφάλειας των τροφίμων και των βιολογικών, χημικών και φυσικών κινδύνων που υπάρχουν στις διαδικασίες παραγωγής και να προκαλέσουν μη ασφαλές τελικό προϊόν.
Το σύστημα αυτό πρεπει να εφαρμόζεται για τη μείωση αυτών των κινδύνων σε ένα ασφαλές επίπεδο. Με τον τρόπο αυτό, HACCP δίνει έμφαση στην πρόληψη των κινδύνων και όχι στην επιθεώρηση του τελικόύ προϊόντος. Το σύστημα HACCP μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα στάδια της διαδικασίας παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων.

Η εφαρμογή του HACCP είναι υποχρεωτική στη χώρα μας, βάσει της Eυρωπαϊκής Oδηγίας 93/43/ΕΟΚ και της Κ.Υ.Α. 487 / ΦΕΚ 1219 Β΄/ 4.10.2000 και υποχρεώνει όλες τις επιχειρήσεις που παρασκευάζουν, μεταποιούν, παράγουν, συσκευάζουν, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διανέμουν, διακινούν ή διαθέτουν τρόφιμα και ποτά να εφαρμόζουν τεκμηριωμένο (γραπτό) HACCP.

ISOHACCP

IFS

Το IFS ή διεθνές πρότυπο τροφίμων είναι ένα αναγνωρισμένο πρότυπο για τον έλεγχο της ασφάλειας των τροφίμων και της ποιότητας των διαδικασιών και των τροφίμων των κατασκευαστών τροφίμων. Αφορά εταιρείες επεξεργασίας τροφίμων ή επιχειρήσεις που συσκευάζουν χύμα προϊόντα-τρόφιμα.

ifs-food
Με τα προϊόντα μας θα έχετε τη δυνατότητα να εφαρμόσετε το HACCP και θα βοηθήσουν στην απόκτηση πιστοποίησης HACCP και IFS.

Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα μας είναι κατάλληλες, σύμφωνα με τις νεότερες κατευθυντήριες γραμμές της ΕΚ / ΕΕ για την κατασκευή των προϊόντων που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.Όλες οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται, εκπληρούν τις υψηλές απαιτήσεις της αμερικανικής “Food and Drug Administration” (FDA)

haccp-ifs-3