HACCP- Xρωματικός διαχωρισμός

Τα προϊόντα μας είναι διαθέσιμα σε 5 βασικά χρώματα, ενώ μερικά και σε 6 ή 7. Σε όλα τα είδη, βάσεις και η τρίχα έχουν το ίδιο χρώμα. Με τον οπτικό χρωματικό διαχωρισμό, μπορεί να υποδιαιρεθούν οι περιοχές εργασίας των επιχειρήσεων, έτσι ώστε να αποφεύγεται η μεταφορά μικροβίων και οι μολύνσεις.

Η κατάταξη των περιοχών δραστηριότητας σε «χρωματικές ζώνες», μπορεί να οριστεί από τις επιχειρήσεις όπως επιθυμούν, όπως για παράδειγμα:

• Διαίρεση του χώρου: Κάθε τμήμα έχει το δικό του χρώμα: Παραλαβή / Εισερχόμενα εμπορεύματα, τεμαχισμός προϊόντος, επεξεργασία ανοικτής συσκευασίας, κ.ά.

• ανά ζώνες: δάπεδο, μηχανές, τοίχος, κλπ.

• ανά προϊόντα: Προϊόν Α, Προϊόν Β, κλπ

Παράδειγμα πιθανής κατανομής των χρωμάτων βούρτσας σε μια κουζίνα

color-example